Science for all

Две уникални анахронизми Показване очила

Original article: http://www.antiquespectacles.com/topics/anachronisms/anachronisms.htm

Кредити: Специални благодарности на Винсент Ilardi (починал), д-р Ърнест Кан, д-р Чарлз Letocha, д-р Мишел Shedlin, Жан-Пол Wayenborgh, а също и Марта Фодор, координатор на изображението Лицензиране и куратор Лорън Уитли и Дженифър Райли, права иКопия в МВнР на Бостън.

Признаване на Антонио Paolucci директор на Ватиканския музей. Също така професор Никола Spinosa в Неапол, Симон Франсес, Лилиан плащане и Дейвид Франсес от С. Франсис, ООД Лондон; Том Кембъл, Ашли Уилямс, д-р Кейт Кристиансен, Елизабет Х. Cleland и Ема Вегнер в MMA, Барбара Бернар и Джулия Бърк в Националната художествена галерия, както и Сюзън Grinols от FAMSF; и накрая Кристофър Т. Апостола, старши вицепрезидент, директор, стари картини магистър, Сотбис в Ню Йорк. Тези хора са чудесно подкрепяща по отношение на някои от информация и допълнителни снимки, представени по-долу. �?зберете части от материала, представен по-долу е извлечена от Уикипедия. �? накрая, книгата «Гоблените на Европа и на Colonial Перу в Музея за изящни изкуства, Бостън» 1967 г. от Адолф S. Cavallo предоставя широка гама от полезни подробности, свързани с гоблени като цяло.

ПРЕГЛЕД

По някое време на началото на 17-ти век на италианския художник създава една картина на светото семейство в стила, предполагащи училище неаполитански. Бебето �?сус е изобразен в ръцете на Мери, притежаващи Джоузеф носа очила, точно както едно дете може да играе с играчка. Този анахронизъм бе подчертано по време на конференции и в литературата на няколко пъти в началото на 20-ти век, и след това изчезна. Смята се, че са били унищожени или откраднати около времето на Втората световна война една, тя най-накрая се появиха поради оптичната изследвания около този сайт.
Какво може да бъде по-рано анахронизъм представителство на очила, отколкото в Едемската градина? Ние научихме за съществуването на една прекрасна около 1500 фламандски гоблен, където Св. Петър е облечен нит очила (най-ранната стил) на носа си. Това съществува в Музея за изящни изкуства в Бостън.

Както боядисване и гоблена споменати тук, са уникални. Прочетете по-долу, за да научите повече за тези две прекрасни съкровища и историческа информация около тях, заедно с други свързани анахронизми от значение за тази настоящото изследване.

Фон — Какво е анахронизъм?
Дефиниция на думата «анахронизъм», както е предвидено от Уикипедия е «нещо, което е временно нелепо, че е, то се появява в времевия контекст, в който изглежда достатъчно на място, за да бъде особен, неразбираем или невъзможно.» Тя произлиза от гръцките термини, което означава «против» и «време». Позиция често е обект, а вместо това може да бъде словесен израз, технология, философска идея, музикален стил, обичай, или нещо друго, достатъчно тясно обвързан към определен период, за да изглежда странно извън него.

Представете си, Джордж Вашингтон с помощта на Apple iPhone 4, за да се свържете с членовете на армията си персонал във Вали Фордж през 1778. Представете си, Наполеон, с помощта на Android електронно устройство за безжично имейл съобщения напред към командирите си на бойното поле при Ватерло през 1815 г.. Те ще бъдат очевидни примери за модернистичен вид анахронизъм на.

Когато говорим за анахронизми на този сайт те са произведения на изкуството обикновено от време на периода на 14-ти — 17-ти век, известен като Ренесанса. Те са от време, показващи хора от по-ранен период, които не са имали или не носят очила по време на действителните години от живота си. До началото на 18-ти век наивността на всички творци, изчезна и имаше повече грешки, тъй като по това време, очила са станали нещо обичайно. Книги и вестници също са широко разпространени, се появяват навсякъде.

На Винсент Ilardi Възраждането Vision Очила телескопа «Анахронизъм … [е] най-често и широко разпространено елемент в художествено представяне на очила ….» на ръкописи, altarpieces, стенописи, платна и панели. (Ilardi, 2007 г.).

Художници, създали свои картини върху платно, като че ли се е случило в момента. Това не винаги отразява истинската история. Затова художници, принтери и дори скулптори понякога се представлява светиите от 1-ви век християнски времена (Новия Завет) носенето на очила на носовете им. Те понякога също са представени други известни хора, които носят или заемащи очила, обаче нерелигиозни представителства, включително митологични фигури изглежда да бъде много по-рядко, но от опит. (Виж раздел 4 по-долу)

Всичко това доведе внимание и известност очила (очила на носа). В общи ранните очила стил, който е направил първата си поява в края на 13-ти век близо до Пиза, са относително рядко се има предвид големината на населението като цяло. Очила са нови и редки обратно през онези времена. Преди изобретяването на очилата печатница били скъпи и са високо ценени от техните богати притежатели. Хората не пожали сметка, за да придобият чифт, защото те са работили такива магически чудеса. В същото време те стават важно. Така появата на спектакли в произведения на изкуството, при условие че вниманието на интелигентността и ученето. Почти всички учени, особено философи и свети хора, бяха илюстрирани с тях. Очила посочи един уважаван позиция като учен. Възрастните учени почти винаги ще има спектакли, като символ, за да покажат своята възраст, а също и на техните знания и мъдрост. Очила се превърна в емблема на един образован и ерудиран човек. Носа очила са изобразени (нит очила — първа стил), а също и лък или дъга очила (особено с кожа рамка).

Св. Йероним (347-420) е особено с очила 800 сто години след като той е живял. Той дори фалшиво, че е изобретател на очила. Той е покровител на спектакъла-мейкър, особено във Франция. Те са показани на носа си, макар и по-често те се намират на някоя маса или дори виси наблизо. Той често е изобразяван в близост лъв (представляващи сила) и череп (представляващи лечение).

�?маше няколко причини художници са свързани очила с Джером очила са символи за (а) старата възраст; (б) мъдрост и обучение; и накрая (в) авторство демонстрира свети или заточени поглед, т.е., превод Джером на Библията, като по този начин се изясни Божието слово. Всичко това помогна признае Свети Йероним като най-типичният учен на Католическата църква.

�?ма стотици и стотици оригинални картини, и след това копия от тези картини от други художници, които са анахронизми, показващи очила. Всички те са създадени в периода на Възраждането. До началото на 1720s очила са в масова употреба и следователно да ги въплъти в едно произведение на изкуството не би довело до анахронизъм. Така очила като анахронизъм бързо изчезна от произведения на изкуството.

Уникален пример # 1

Светото семейство живопис Christuskind MIT Brille в ръката дер има бебе �?сус провеждането на носа очила (ако той играе с играчка). Тази картина се дължи своята уникалност единствено с предмета на работата. Не е алегория или дълбочината, само на Светото семейство.

Офталмолог д-р А. Буржоа Реймс, Франция се счита за първия в света ентусиазиран колекционер на анахронизми, изобразяващи очила. Той събрал богата колекция, която той представи в Международния 1909 конгрес по офталмология. В частната си колекция имаше не по-малко от четиридесет примери за анахронизъм представителство на очила, не всички от които са картини. Той съобщи, че той приема имаше още стотици. В 13-ия Международен конгрес през 1920 г., проф. д-р Henricus долу сме на Утрехт, Холандия след това представи 216 примери за анахронизми, свързани към Стария и Новия завет. Предимно пророците, апостолите, и други отци на Църквата са показани в религиозно изкуство. След това няколко седмици преди смъртта му в публикация от 1923 г. д-р Буржоа отново пише за шестдесет и пет примера в офталмологичните история.

Един конкретен живопис с маслени бои е бил смятан за един уникален пример и затова е считан за най-анахронизъм на всички. То показа, че Светото семейство и детето �?сус Холдинг очила в ръката му; Christuskind ръкавица Brille в ръцете дер, (1913 г.). В немската статия от проф. д-р Ричард Greeff на Берлин се е смятало, да бъде на 16-ти век Милано училище, в стила на Леонардо да Винчи. Настоящите собственици на семейството са съсредоточени повече върху началото на 17 век и е възможно приписването на Масимо Stanzione (Неапол), като художник.
�?стинската самоличност на художника остава несигурна, обаче проф. Антонио Paolucci на Ватиканския музей е световно известен историк на изкуството, който е бил ръководител на Академията за изящни изкуства във Флоренция. Той смята, че тази картина «със сигурност принадлежи към неаполитански училище и е приблизително на годината 1630″. Дейвид Браун от Националната художествена галерия, Вашингтон «, съгласява се с Paolucci». Д-р Кийт Кристиансен на Метрополитън музей на изкуствата «Предполагам, че картината е неаполитански, 17-ти век, може би около 1630-50″ и «художник в кръга на Stanzione». Кристофър Т. Апостола на «Сотбис» в Ню Йорк смятат, че художникът е «някой близък да Rosa Pacecco». Кристофър научих, че картина със същото име и описание е част от Римската 1743 опис на Франческо Recalcati, който е живял в Палацо дел Console преди 1743. Това е точка # 16 в този списък и са посочени като «Quadro Quattro ди, д д Cinque мецосопран incirca против корниз Пиана filettata d’Oro rapp.te ла Мадона против Ще Bambino, че Тиене L’occhiali в Мано, против С. Джузепе. За съжаление, името на изпълнителя не е била дадена и допълнителна информация не е станала достъпна по-нататъшни изследвания след тези години. Накрая Никола Spinosa на Неапол, който е друг голям световен експерт предложи Франческо Guarino, наред с други фактори, вероятно художник дължи на «силната жизненост» на картината. Надяваме се в бъдеще по-нататъшен анализ може да се извърши и един от тези експерти ще бъде дадена специална възможност да разгледа тази ценна работа в човек.

С други картини на детето Христос е виждал от време на време с една ябълка или птица или цвете в ръка, да играе с тях. В тази уникална картина �?сус се вижда с очила на носа и няма друг подобен пример е известно, че някога е съществувал.

Тази специфична уникални произведения на изкуството се превръща в обект на една статия, написана от проф. Greeff. Четирите му книга страница «Ein interessanter Anachronismus, DAS Jesuskind MIT дер Brille» се появи в Zeitschrifrt 1913-14 кожа Ophthalmologische Optik на страници 73-76. Очила са били поставени в картината като играчка за детето �?сус, за да играе с тях. Може би той току-що ги е взел от лицето на някого? Те са боядисани, за да покаже кожени кръг рамки лък очила, който се появява за първи път в края на 15 век. Очила в картината може да са принадлежали към бащата на детето Йосиф, който стои на заден план и в ляво на �?сус. �?гриво дете се провежда в ръцете на майка си Мадона Мария.

Символика — очилата символ на възрастта на Йосиф или образованието си? Той е по-възрастен от Мери, а може би и художникът се опитва да изобрази този факт. Беше Йосиф слаб и може би просто много скромен? Типичен дърводелец от това време, вероятно не е бил добре образовани. Може би �?осиф беше неграмотни. Вместо този начин на мислене, може би очилата придават изключителна интелигентност на Йосиф, а също и на Мери. �?ли пък те дори са представени на голяма мъдрост на бъдещето �?сус, когато той ще се превърне в един възрастен? Може би детето е взел очилата на баща си, за да ги предложи на майка си да се чете от молитвеник. За съжаление ние никога няма да знаем за някои какво художникът се опитва да се символизира с тези очила!

# 1 Допълнителна историята на детето Христос с очила произведения на изкуството

Така че това беше представено на Международния конгрес от 1909 и след това през някои търг около 1910 собственост на картината прехвърлят в малка частна арт колекция на д-р Вилхелм Goldzieher. Той е бил известен еврейски офталмолог от Будапеща и също приятел на проф. Greeff. Беше обсъдена темата за анахронизми в пълен глава от най-известните книги Хейман Lunettes Madame et Lorgnettes де Jadis «, J. Лерой, Париж, 1911 г. След 1913 немски статия, посочени по-горе е описано в американския 1915 енциклопедия и речник на Офталмология. Този том на информация е публикувана в 18 тома между 1913 и 1921 и обхваща цялата област на офталмологията с вноски от повече от сто офталмолози. Смята се, че д-р Томас Shastid, пише мнозинството на историческа информация. история на очила раздел го посочва на страница 4901 «една красива картина,, чиито стил предложени Леонардо да Винчи, показва на бебе �?сус в ръцете на майка му, притежаващи един чифт очила, които може да се предполага да принадлежи на баща си, Джоузеф, Възрастният човек във фонов режим «.

През няколко години, довели до Втората световна война 1 това произведение на изкуството, изчезна от обществената осведоменост и след това изглеждаше напълно да изчезнат. Предполагаше се, загубени завинаги, след като бяха откраднати или унищожени. Това се счита за загуба на монументалната съотношение, така че произведения на изкуството стана обект на многобройни заявки за търсене от историци на изкуството и досега.

Очевидно картината никога не е бил откраднат или унищожен вместо това е безопасно защитени и частно наследствено, а след това, постановени в едно и също семейство в продължение на четири поколения. Е щастие секретира от Унгария в началото на 1920 г. и е подадена в Съединените щати. Поради тази оптична изследвания отново се появиха тук през 2007 г. и след това най-накрая е докарана до сегашния си сигурно място.

В крайна сметка това съкровище свят като арт обект, само картина, показваща �?сус заедно с очила, може да се превърне в центъра като част от голяма изложба на анахронизми на няколко видни институции изкуство тук, в Съединените щати.

# 1 свързаната с тях информация

(А) Vilmos GOLDZIEHER (1849-1916) е известен офталмолог. Семейството му произхожда от Толедо, �?спания през 15 век. Те са били евреи, наречен Tiradoro, който направи златни нишки за бижутери и занаятчии. Когато инквизицията започна, те се разселват в Германия, се заселват в Хамбург и превежда името си в германската формата на Tiradoro: Goldzieher.

През 18-ти век един клон на семейството се установява в Kopcseny (Kitsee), Унгария. Vilmos (Вилхелм) е роден на Нова Година 1849 в Kopiseing, син на �?сак и Джулия Strasser и той е най-старият от пет братя и сестри. След предварителното му медицински изследвания, той присъства в университета на Виена и Хайделберг и получава медицинска диплома на 25 декември, 1871. Докато в Хайделберг той доброволно да служи като помощник-медик по време на Френско-пруската война. За неуредени си служба той бе удостоен с медал от войната немския император. През 1874 г. той се установява в Будапеща и започва практиката си на офталмологията. Някъде по това време той е бил награден със стипендия да учи в Берлин, Прага и Лайпциг. Още като студент той публикува една статия, написана от него в лабораторията на Херман фон Хелмхолц. Той продължи да пише много монографии и статии за медицински периодични издания. До 1877 Vilmos е получил асистент професура в областта на анатомията на окото, както и през 1895 г. става доцент. Vilmos е един от първите покровители на образованието и спонсорството на слепи хора, както и започване на усилията за обучение на деца с нарушено зрение. През април 1903 г. е награден от австрийския император с кръст офицер на Ордена на Франц Йозеф.

Vilmos жени за Берта Toszeghi Фройнд, дъщеря на богат земевладелец. След избухването на Първата световна война, той тенденция на войниците, които са загубили зрението си.

Vilmos и Берта имаше две деца, Клара, известен графолог, и Miksa Шандор, наречени Макс, професор по патология, който по-късно се премества в САЩ, където той придоби известност като клиничен изследовател и практикуване на ендокринолог.

През 1898 Vilmos бе назначен за специален професор по офталмология в Pazmany Петър университет, а също и на началника на очна клиника в Rokus болница. Накрая той също бил известен защитник на правата на жените в медицинската професия и за неговото впечатляващо познаване на широк спектър от културни теми. Той умира на 15 юли, 1916.

Vilmos Goldzieher име се появява в еврейската енциклопедия в статия от �?сидор Сингър и Вилхелм Bacher.

Б) MASSIMO STANZIONE (роден 1585, Орта ди Antilla, починал 1656, Неапол) е един от водещите художници на неаполитански на училището Караваджо. Той е работил в Рим от 1617, където той щеше да види Farnese галерия Annibale Carraci. Неговият стил е подобен на Saraceni в това, че тя е по-грациозна и елегантна форма на Caravaggism от практикува от колегите си неаполитански Ribera, въпреки че Ribera оказват някакво влияние върху него. Stanzione е наречен Neopolitan Гуидо Рени, които ловко обобщава неговата полу-Bolognese класицизъм. Неговите творби са пръснати в частни колекции и в известни музеи по света. Това може да бъде работата на Stanzione въз основа на информацията, предава в семейството в продължение на поколения. Няколко експерти на изкуството обаче наскоро изразиха своите съмнения, Stanzione. Директор Антонио Paolucci на Ватиканския музей остава с впечатлението, тази картина «със сигурност принадлежи към неаполитански училище и е приблизително на 1630 година». 1913 германски статия обаче посочва, че това е 16-ти век и Милано училище «в стила на Леонардо да Винчи».

Точно идентифициране на художника все още трябва да бъде доказана убедително.

(C) Състояние ДОКЛАД на картината — Това произведение на изкуството да има проста черна рамка. Професионален квестора на картини е извършил «стабилизиране на повдигане боя, повърхностно почистване и коригиращи ретуш», което значително подобрява цялостния облик на картината «. Не е предоставена информация по отношение на 18-ти век подпис и датата «1795″, който се появява на гърба. По-нататъшните изследвания ще оцени, че парче от пъзела.

# 1 Заключение

Вярвам, че тази картина с право заслужава титлата от най-големите исторически анахронизъм в заради уникалната си предмет. Се счита вече с този ръст гърба върховен в началото на 20 век. За нас е удоволствие да бъде в състояние да представи историята на тази картина за широката публика след близо 90 години отсъствие.

Сегашният собственик гласи: «Радвам се, че могат да бъдат възстановени хора, които осъзнават не само художествена красота, но историческата значимост», както и изгубеното съкровище. Надяваме се, че в крайна сметка ще се подложи на техническата оценка и анализ от група от водещи американски и европейски експерти картини. След това ние се надяваме, че може да се превърне в центъра за някои добре известни и планираната изложба, която ще доведе до вниманието на обществеността към прекрасна група от произведения на изкуството, където хиляди посетители могат да оценят анахронизъм представителство на антични очила и други помощни средства за виждане.

Уникален пример # 2

Погребан в склад в Музея за изящни изкуства в Бостън е значителни и великолепна първите четири членове на Creed гоблен на Апостола, където се вижда апостол носенето на очила на носа си. �?сторическо значение, тъй като 2-ра по-голям анахронизъм в съществуването сега ще бъдат представени.

Снимки авторското право Музей за изящни изкуства в Бостън

Моят много добър приятел и известен оптичен изследовател д-р Чарлз Letocha има цяла поредица от книги — американската енциклопедия и речник по офталмология (1915). Преди няколко години той изучава историята на очила раздел в том 7. На страница 4901 той научил «дори толкова назад като Едемската градина, за да намерите тези помощи за зрението, както е показано в испанската гоблен наречен Създаването на Ева, в която един стар свещеник седи чете с очила на носа си.» Д-р . Letocha сви това допълнително и в крайна сметка открили този гоблен е пребивавал в колекцията на МВнР на Бостън. «Той може би е прекарал повече време и печати на това конкретно търсене, отколкото всяко друго търсене», той е в онези дни. Чък е спечелила най-искрените ми благодарност за неговата голяма помощ по отношение на редица ключови области на този онлайн ресурс. Веднъж Чък е споделил с мен горепосочената информация, аз го изследвани допълнително и на сегашното ниво.

От 1914 до 1920 г., Кейси Wood пише впечатляваща серия от книги, посочени в последния параграф. Това беше единственото издание на този огромен обем работа за 18. Читателят трябва да се припомни, детето Христос живопис е описан тук. Том 7 е мястото, където колекцията на мадам Хейман на очила случаи се появява за първи път като сладко черно и бяло група изображение (мишката върху хипервръзката, за да видите изображението) на колекцията си. Тази снимка е това, което доведе до откриването на всички случаи на очила и очила (мишката върху хипервръзката, за да видите изображението), а след това почти пълната колекция на Мадам Хейман съхраняват в музеи в Париж.

# 2 Повече за членове на Апостола Creed Tapestry

По-нататъшните изследвания разкрива МВнР гоблена (08.441) може да са били проектирани от Юстус фон Гент. �?мената на други известни дизайнерски, предложени от 15-ти век Ян ван Roome, Colijn де COTER, и Жак Le Faire. Тъкачи са неизвестни; обаче, тя се счита фламандски (вероятно Брюксел). Нейният предмет е първият четиризвезден членове на Символа на вярата на апостолите. Нейният размер е 168 1/8 х 327 15/16 инча (равнява на 14 «х 27 1/3 фута). Материали: Основа: необагрени вълна и тресите: боядисана вълна с нотки на боядисана коприна.

Произход: се казва, че са дошли от катедрала в �?спания, закупени в Мадрид през 1893 г. от Ебен Райт. През ноември 1908 г., г-жа Джон Харви Райт надарен на този гоблен към МВнР на Бостън в памет на сина си Ебен Райт и баща си Лиман Никълс. Е изложен в Брюксел 1935, No 604, от каталог с Крик-Kuntziger, 1936a, 3, чиния 138. В момента това изкуство обект (08,441) се съхраняват в защитен обект, отдалечени от музея.

Този гоблен е описано в списанието Burlington за ценители, том 24, № 131 (февруари 1914 г.). «Кредо» Гоблените по D.T.B. Дърво, стр. 247-249 и 252-254.The носа очила са споменати. Записа, който описва този гоблен също се появява в каталога от гоблени на МВнР, написани от тогава куратор Адолф Cavallo: Адолф С. Кавало, гоблени Европа и Colonial Перу в Музея за изящни изкуства, Бостън от 1967. Том 1 Текст (Бостън: МВнР, 1967). Въпреки това, в този каталог не се споменава на всякакви очила.

# 2 Описание на четири панела на МВнР Tapestry

ОП�?САН�?Е: скъпоценни камъни колони разделят на гоблена в четири секции. Всеки от тези раздели показва сцена илюстрира достатъчно текст от Стария и Новия завет. Минава през всички четири сцени е темата на божествената хармония между обещанията и изпълнението от тях, както са представени в Символа на вярата на Апостола на пророка.

Раздел 1: Бог, Отец, блестящ одежди и корона поставя ръката си в благословия преди Ева, който се издига от страна на Адам, който е заспал. �?ма група от ангели зад тези три фигури. Долу пред две седящи фигури, всяка идентифицирана от надписаната свитъка в ръката си. Ляво седи на пророк Еремия и надясно седи на апостол Петър. Петър е облечен нит ОЧ�?ЛА. Очевидно не може да има не по-рано представителството на очила, отколкото в Едемската градина.

Раздел 2: Йоан Кръстител е в акт на кръщавайте Христос. Горната половина на фигурата на Бог се появява между група мъже от ляво и един чифт на ангелите в дясно. В долния ляв ъгъл седи цар Давид, докато Saint Andrew седи в долния десен.

Раздел 3: Това показва Рождество с Йосиф и Мария на колене от двете страни на детето Христос. Три ангели, а също и група от пастири са също присъства. Долу и от ляво е пророк �?сая, докато апостол Яков старейшина е в долния десен ъгъл.

Раздел 4: Този раздел показва разпятието. Христос се вижда между двама разбойници, закачени на кръста си. Йосиф от Ариматея обхваща тялото на Христос с кърпа. Йоан Богослов и Св. Мария Магдалина, в ляво. В долния ляв ъгъл е Пророк Осия. Накрая един млад Джон е седнал до долния десен.

# 2 Съображения от Creed Гоблените на други Апостола

След като разбрах, че МВнР гоблена показа антични очила като анахронизъм тя се превръща в естествена стъпка да оцени и други гоблени кредо. Само три други подобни големи шедьоври панел на религията и изкуството са оцелели през последните 550 години, като всеки съдържа три или четири клаузи на Кредо.

Комплекти на Creed гоблени, показващи дванадесетте пророци и Дванадесетте апостоли са тъкани, тъй като още през 1395 г. повече от сто години след създаването на очила близо до Пиза, �?талия. МВнР гоблена се предполага, че е част от серия от три, всяка от които показва четири статии. Тези други две гоблени никога не са се към светлината и никой друг гоблен с четири статии е известно да съществува. Примери съществуват показва три панела и това се смята, че е от серия от четири, всяка от които показва три статии.

Пример в кметството на Брюксел е изобразен на седмо, осмо и девето статии. Този музей е закупила гоблена през 1887 г., след като тя вече е била силно възстановени. В една секция само за правото на �?сус е физическо лице, вероятно държи нещо в ръката си, обаче, това е област на тежка реставрация, направено преди първите снимки, направени на това изкуство съкровище. В противен случай без очила се появяват.

Например в на McMullen Музей на �?зкуството на Бостънския колеж е фламандски произход и то също има интересна история. По същия начин до края на 15 век, идва от хора на испанския катедралата на Толедо и показва, четвърто, пето и шесто члена на Символа. Тя беше представена по известната изложба на гоблени в Париж 1876, които се продават в Лондон Кристис «през 1893 г. г-н Асир Wertheimer и след това през 1925 г. тя бе закупена от фондация» Хърст «. Уилям Рандолф Хърст Фондация след това го даде на музея в Бостън Колидж през 1954 година. За съжаление не оптични обекти се появяват.

Накрая там е чудесен пример във Ватикана музей в Рим. Тя е на оглед в една от големите обществени галерии и го показва първите три члена на Символа. Стил подсказва завършване точно след средата на 15 век, може би рано. След лично посещение на Ватиканския музей през септември 2011 г. бе решено, че очила като анахронизъм не съществуват в този гоблен.

Друг голям музей е Musee Du Cluny (Средновековието) в Париж, но те нямат гоблени бележка в своите обширни колекции.

# 2 Заключение

Големият края на 15 век гоблен на склад в МВнР Бостън е още едно голямо съкровище изкуство, което показва ранен помощ зрение, което го прави уникален. По мое мнение трябва да се дава класирането на втората най-анахронизъм в света.

# 3 други гоблени с очила

�?зглежда има общ недостиг на представителства на очила в гоблени от периода на Възраждането.

Христос и жена уловена в прелюбодейство на Националната художествена галерия, Washington, DC, 100 1/2 х 131 5/8 инча), Widener Collection (1942.9.445) — очила с кожени рамки
Триумфът на славата в Метрополитън музей на изкуство, Ню Йорк, фламандски вероятно Брюксел, 141 1/2 х 132 в, Покупка, Annenberg Фондация подаръци, 1998 г. (1998.205) — кожа рамки с тъмни лещи
Tapestry (без заглавие), 1512-1517, фламандски, от няколко работни срещи, поръчани от игумена, Жак дьо Сент Nectaire, за Църквата на Абатството на La Chaise-Dieu. Това е изтъкан в Арас, Франция след рисунки на Taddeo Gaddi, ученик на Джото. Кашоните са вдъхновение от Библията на Poors и най-вече от спекулум Humanae Salvationis (Латинска поема от 14 век, която е много популярна на своето време, вдъхновява много произведения на изкуството). Пълният гоблен сцена от Стария и Новия Завет показва (от ляво) (1) Йосиф, продаден от братята си (2) Юда получаването му 30 парчета пари (3) Dalila получаване на цената на предателството си срещу Самсон и (4) Мелхиседеков привеждане хляб и вино на Авраам. Картината показва подробно велик Свещеник (с големи очила) преброяване на парчета от парите да бъдат дадени на Юда. Кожени рамки очила се виждат.
Deux Anachronismes ДАНС l’Histoire де Lunettes, написани от Жан Авалон и публикувани в PRO Медико об. 13, 1936, стр.154. Той съдържа две религиозни сцени от гоблени на 15-ти век, които са били възпроизведени 1838 г. в книгата на Jubinal. Те са в Градския музей на Нанси, сега се нарича Musee Лорен. Снимка 1 е подобен на гоблен в Църквата на Абатството на La Chaise-Dieu, описани по-горе.
Снимка 2 показва Assuerus отнемане едикт на евреина. «Осъждането на срещата» гоблен изобразява Assuerus и в краката му седи си писар заточване на гъши пера, той пише с, докато останалата част очила на носа си. Musee Лорен
Серия от три фрагменти от гоблени, наречена «Сцени от Троянската война», 1480-1500; фрагмент с фигурата носите очила с диоптър «Пристигане на Парис и Елена», 118 1/8 х 58 11/16 в, френско- фламандски, вълна, коприна, гоблен тъкат Наследството на Hélène Ъруин Фейгън (1975,28), чудесни музеи за изкуства в Сан Франциско — може би метални очила на носа
Учени, ръчно навързани Savonnerie картина, Франция, средата на 17-ти век, 32 х 21 в частна колекция, може би изобразяват прости Нюрнберг единични телени очила
«Sight» и «Temperance» от гоблени Лос Honores, възложени от император Карл V през 1525-27, на Patrimonio Nacional в �?спания. Те бяха публикувани от Гай Delmarcel, Лос Honores. Фламандски гоблени за император Карл V, Гент, 2000. Те бяха публикувани в Винсент Ilardi, ренесансови Vision Очила с телескоп, 2007
«Фрагмент от от 15-ти век гоблен» на страница 38, глава 3, мадам Хейман книга (по-нататъшни изследвания е необходимо).
«Фрагмент от гоблен, след работата на Албрехт Дюрер» на страница 40, глава 3, Мадам Хейман книга (се изисква по-нататъшни изследвания).
# 4 няколко други специални ПР�?МЕР�?

Джейн Hushea на «Очила от марки» слава ме запозна с няколко снимки на Нефертити, носещи модерни очила, които се появиха в списание оптичен над дузина години. Нефертити (ок. 1370 пр.н.е. — около 1330 г. пр. Хр.) Е Великата Royal Съпруга (главен съпруга) на египетски фараон Ехнатон. Нефертити и нейният съпруг са били известни за религиозната революция, в които те почитали само един бог Атон, или на диска слънце. Анахронични снимки на 2000 години преди очила са очарователни.
Четири други примери са Забележка: Марк Тулий Цицерон (106 пр.н.е. — 48 пр.н.е.) носи сравнително модерни очила с ранните страни храма в около 1800 карикатура; Вергилий (70 г. пр.н.е. — 19 г. пр. Хр) е изобразен облечен нит очила във впечатляваща картина. Само две илюстрации на Мойсей (1391-1271 г. пр. Хр.) С очила, които някога е виждал. Няколко други примери от ранните времена вероятно също съществува.

Разположен случайно, без допълнително обяснение е още един изкуството (печат?), Показваща �?сус, седнал на една маса в компанията на три други религиозни фигури. Алексис Vanlathem забелязал това в магазина търговец на картини в Брюксел. В Brilmuseum в Амстердам е известно, че подобна малка рамка за печат, която показва �?сус обграден от същите три религиозни фигури. Това е заглавието «Maître est-CE МВР?» — Магистър мен?

Някак добавен към Brilmuseum печат пет визия помощи! Те включват нит очила, ножици очила, около 1850 чаши с регулируеми страни, друг овална рамка двойка, която прилича на кратко обработват лорнет, и накрая пластмасова кутия за контактни лещи, сяда на масата. Допълнителна информация не изглежда да бъде на разположение по отношение на тези провокиращи мисълта произведения на изкуството. Ли някой да признае оригинални произведения на изкуството (една без визия помощи)? Се изразява надежда, че това ще предизвика незабавна идентификация. Вие сте поканени да пишете някакви идеи или мисли за drdavid@antiquespectacles.com. Благодаря.Other popular articles:
  • The SIG11 problem